Malatya Büyükşehir Belediyesi Enerji Verimliliğini Artıracak Çalışmalarını Sürdürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi enerjinin daha verimli kullanılması, enerjinin doğru bir şekilde yönetilmesi amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü kapsamında Enerji Yönetim Birimi oluşturularak enerjinin verimli kullanılması noktasında çalışmalar yürütülmekte. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi enerjinin daha verimli kullanılması, enerjinin doğru bir şekilde yönetilmesi amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü kapsamında Enerji Yönetim Birimi oluşturularak enerjinin verimli kullanılması noktasında çalışmalar yürütülmekte. 

TSE ile işbirliği neticesinde TSE İSO 50001 Enerji yönetim sistemi sertifikasıda alan Büyükşehir Belediyesi, 10 yılda bir yapılması zorunlu olan Kapsamlı Etüt çalışmalarına başladı. Yine bu kapsamında büyükşehir belediyesi olarak Fırat Kalkınma ajansından sağlanan hibe ile tüm ilimiz resmi kurumlarını da kapsayacak şekilde etüt proje eğitimi verildi. Büyükşehir belediyesi Ana hizmet binasının enerji etüdü yapılarak gerekli iyileştirmeler sağlanarak enerji verimliliğine önemli ölçüde katkı sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesine bağlı 25 sosyal tesisi, 28 park, 32 sosyal alan ve birçok hizmet binasının aydınlatma armatürü tasarruflu led armatürlerle değiştirilerek yılda 1.700.000 TL tasarruf sağlandı. Aynı zamanda bakım ve işletme maliyetleri yarıya inmiş oldu.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Enerji Aydınlatma Şube Müdürü Akif Şekerci, “ Enerjinin öneminin arttığı bugünlerde bizde Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak enerji yönetim birimi kurduk. Faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu kapsamda ISO 50001 başvuruldu ve bu belgeyi ilk alan belediyelerden biriyiz. Bölgemizde ilkiz. Bu belgeyi alarak ürettiğimiz elektrik faaliyetlerini Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda yönetmeye başladık. Bu kapsamda birçok tesisimizin, hizmet binamızın, parklarımızın, tüm alanlarımızın aydınlatma armatürlerini tasarruflu armatürlere geçirerek yılda 1 milyon 700 bin TL gibi belediyemize tasarruf sağlamış olduk. Aynı zamanda 1 milyon TL gibi bir rakamda işletme bakım maliyeti azaltmış olduk. Bu kapsamda hem halkımıza hem de diğer kurumlara öncü olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Aynı zamanda enerji etütlerimizi de yapmaktayız. Fırat Kalkınma Ajansından almış olduğumuz hibe ile Ankara’dan gelen heyetle birlikte Malatya’daki diğer kurumları da birleştirerek bir eğitim planladık ve Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Eğitim kapsamında ana binamızın enerji etütlerini gerçekleştirdik. Diğer kurumlarımıza da enerji etüdü ile ilgili bilgiler sağladık. Enerjimizi alternatif yöntemlerle üretmekteyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak en ucuz enerji olan enerjiden tasarrufu en yüksek düzeyde elde etmekteyiz. Bu kapsamda bizlere çalışmalarımızda destek veren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler