Melekbaba Gençlik Merkezi Faaliyetlerini Sürdürüyor

Vali Aydın Baruş, faaliyete geçerek çevre mahallelerin çocuklarına hizmet vermeye başlayan Melekbaba Gençlik Merkezini inceledi.

Vali Aydın Baruş, faaliyete geçerek çevre mahallelerin çocuklarına hizmet vermeye başlayan Melekbaba Gençlik Merkezini inceledi.

Gençlik Merkezinde Vali Baruş’u Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve Mahalle Muhtarı Ali Demir karşıladı. Gençlik merkezinde aktif hale getirilerek faaliye geçen bölümleri ziyaret eden Vali Baruş, antrenman yapan çocuklarla badminton oynadı. Onların istek ve dileklerini dinleyen Vali Aydın Baruş, bazı eksikliklerin giderilmesi hususunda yüklenici firma ve diğer yetkililerle görüşerek onlara hızlı bir şekilde tamamlanması yönünde talimat verdi.

Kompleksin faaliyet alanındaki detayları ve yapımı devam eden diğer eklentileri hakkında Vali Baruş’a bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan; “Melekbaba Gençlik Merkezi yaklaşık 6000 m2 alana sahip ve Türkiye’nin en büyük gençlik merkezlerinden birisidir. Türkiye’nin ilk spor temalı gençlik merkezidir.  Merkezimizde gençlerin faydalanacağı 5 adet spor salonu, açık yüzme havuzu, inovasyon, el sanatları, müzik, akıl zeka oyunları atölyeleri, has oda, sinema, kafeterya, kitap kafe gibi bir çok sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanlar mevcuttur. Gençlik merkezinde Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyeleri kapsamında; badminton, tekvando, güreş, masa tenisi, voleybol, jimnastik, yüzme, karate, halkoyunları, hazırlık kursları (askeri okul, beden eğitimi, polis okulu); kişisel gelişim atölyeleri kapsamında  (akıl zeka oyunları); güzel sanatlar atölyesi kapsamında (müzik, resim); kitap okuma halkaları, gönüllülük çalışmaları gibi bir çok faaliyetler yapılmaktadır. Bu faaliyetlerden 700’e yakın genç faydalanmakta olup, bu sayı her geçen gün artmaktadır” dedi.

Vali Baruş ise; “Melekbaba ve çevre mahallelerimizde yaşayan çocukları bu merkezimize davet ediyoruz. Ailelerinde çocuklarını merkezimize yönlendirmelerini istiyoruz. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz burada sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak zararlı alışkanlıklardan uzak kalacaklar. İnanıyorum ki buradan aldıkları eğitim ile ilerleyen yıllarda büyük sporcular, önemli insanlar yetişecek. Zaten şampiyonlarımız da buralardan çıkıyor” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler