Milletvekili Ahmet Çakır, Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezini İnceledi

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlar kapsamında hizmete sunduğu Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezini inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “ Hemşehrilerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel açıdan gelişmelerini destekleyecek yatırımlara ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlar kapsamında hizmete sunduğu Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezini inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “ Hemşehrilerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel açıdan gelişmelerini destekleyecek yatırımlara ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezine giderek buradaki sanatsal ve kültürel sınıfları gezen AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Erdem Okuluna katılan miniklerin çalışmalarını inceleyip hediyeler dağıttıktan sonra lise ve üniversite öğrencileri için açılan ek ders kurslarında ders çalışan gençlere başarılar diledi.

El Nakışları Kursunda bayanların bin bir zahmet ve emekle yaptıkları el sanatları eserlerini inceleyen Milletvekili Çakır, bayanların istihdam edilmesine yönelik açılan biçki-dikiş kursuna katılan kursiyerlerin iş sahibi olmaları için her türlü desteği vereceklerini ifade ederken daha sonra Kuran-ı Kerim dersine katılan bayanları da ziyaret ederek, gösterdikleri gayretten dolayı tebrik etti. 

Gitar Kursu öğrencilerinin ziyaret dolayısıyla hazırladıkları müzik dinletisine katılan Milletvekili Çakır, gençlerin sanatsal kurslara gösterdikleri ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ile kursiyerlerde, kültürel yatırımlar neticesinde bölgenin daha cazip hale geldiğini ifade ederken, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise sayısı her geçen gün artan kültürel ve sanatsal merkezler sayesinde Yeşilyurt’un kültürel vizyonunu geliştirdiklerini söyledi.

Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezinde açtıkları farklı temalı kurslar sayesinde 120’e yakın vatandaşa sosyal, kültürel ve sanatsal eğitimler verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 4-6 yaş grubuna yönelik Erdem Okulunun yanı sıra matematik kursu, kuran kursu, el nakışları kursu, bağlama ve gitar kursu, halk oyunları kursu ve mefruşat kurslarımıza gösterilen ilgi bizi mutlu ederken, açılan kurslar sayesinde yaklaşık 120 kursiyerimize farklı alanlarda eğitimler veriyoruz. İki yıl önce hizmete sunduğumuz buradaki kurs merkezimizin yoğun talep görmesi, bu bölgemizin sosyal ve kültürel yapısının daha da zenginleşmesine sebep oldu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerini destekleyecek kurslarımızdan bayanlarımızın istihdam edilmesine katkı sunacak meslek edindirme kurslarımıza kadar her alanda çok aktif bir yapıya sahip buradaki kurs merkezimiz sayesinde kültürel yatırımlarımızın boyutunu da geliştirmiş olduk. Bayanlarımız buradaki meslek edindirme kurs ortamında ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini satarak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar, bununla birlikte burada makine kullanımı ve tekstil alanında kendisini geliştirip el becerilerini artıran bayanlarımızın fabrikalarda işe girmeleri için her türlü katkıyı sağlıyoruz. Gitar, bağlama ve ek ders ortamlarına ilgi gösteren gençlerimiz ise ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Bu tür kültürel mekanlarımıza gelerek çeşitli aktivitelere katılan kursiyerlerimiz bir yandan farklı alanlarda yeni bilgiler öğrenirken diğer taraftan yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşiyor. Kültürel mekanlarımız ayrıca mahallelilik kültürünün yeniden canlanmasına da ciddi katkılar sunuyor. Sosyal ve kültürel hizmetlerimizle çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik projelerimize ara vermeden devam edeceğiz. Kültürel, sanatsal ve meslek edindirmenin yanı sıra açtığımız hobi kurslarımızın verimli geçmesi adına katkılarını esirgemeyen İŞ-KUR, Halk Eğitim Merkezi ve Diyanet başta olmak üzere katkı sunan tüm kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum. diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal ve kültürel anlamda başarılı hizmetlerde bulunduğunu ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, “ 120’ye yakın vatandaşımızın farklı alanlarda eğitim gördüğü Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezimiz sayesinde bu bölgenin önemli bir ihtiyacı daha karşılanmış oldu. Kültürel yatırımların sayısını her geçen gün artıran ve bu mahallemize de güzel bir mekan kazandıran Yeşilyurt Belediyesini ve destek veren tüm kurumlarımızı kutluyorum. Kuran-ı Kerim Kursundan el sanatları kursuna, gitar ve bağlama kursundan çocuklara yönelik Erdem Okulu ve diğer kurs ortamlarına kadar herşey çok güzel düşünülmüş, buradaki modern ve nezih sınıflarda doğru ve güzel bilgiler öğrenen vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek bizleri ayrıca sevindirdi. Biçki, dikiş ve nakış kurslarımızda usta öğreticilerin kontrolünde eğitimlere tabi tutulan bayan kursiyerlerimizin iş sahibi olması için her türlü desteğin veriliyor olması bizleri ayrıca mutlu etti, bizimde üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Kadınlarımızın meslek sahibi olarak hem evine hem de ülke ekonomisine katkı sunmasını her zaman destekliyoruz. Bizler bu tür çalışmaları önemsiyoruz ve değerli buluyoruz. Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve kültürel değerlerini öğrenmesi, gençlerimizin hem müzik hem de farklı alanlarda kendilerini geliştirmesi, bayanlarımızın el sanatları ve tekstil alanında kendilerini geliştirmeleri ve el becerilerini artırmaları toplumsal dinamiklerimizin güçlenmesine vesile olmaktadır. Hiç şüphesiz; insana yapılan yatırımın yerini hiçbir hizmet alamaz. Belediyelerimizin ‘İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışından yola çıkarak bu tür kültürel ve sanatsal yatırımlara ağırlık vermeleri, kentimizin her alanda gelişmesine ciddi katkılar sunmaktadır. Kentimizde bir yandan spor tesisleri ve gençlik merkezlerinin sayısı hızla artarken diğer taraftan bu tür kültürel ve sanatsal mekanlarımızın da çoğalması, hemşehrilerimizin hayat standartlarının artmasına sebep olmaktadır. Kiltepe ve çevre mahallelerimizin de bu gelişimden pay almaları, alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra böylesine güzel kültürel mekanlara kavuşmaları bu bölgemizin daha fazla tercih edilmesi ve gelişmesi anlamı taşımaktadır. Kentimizin vizyonel gelişimine böylesine özel mekanlarla değer katan Yeşilyurt Belediyesine, çalışmaların başarıyla yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza, yerel yönetimlerimizle birlikte hareket eden mahalle muhtarlarımıza ve kültürel faaliyetlere ilgi gösteren mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezinde ki inceleme ziyaretine; AK Parti Yeşilyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ile Mahalle Muhtarları da eşlik etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler