Milli Mücadelenin Manevi Mimarı; Mehmet Akif Ersoy

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. Yıl dönümü vesilesi ile bir anma programı düzenlendi.

Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. Yıl dönümü vesilesi ile bir anma programı düzenlendi.

Kernek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Toğrulca, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Enver Kalaycıoğlu Kernek Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Toğrulca, Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele ruhunun manevi mimarı olduğunu söyleyerek, “ Gelecek neslin Mehmet Akif Ersoy’u tanıması çok önemli. Bu bağlamda düzenlediğimiz programda Mehmet Akif Ersoy’u bizlere anlatacak olan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve eğitim hayatı hakkında bilgiler verdi. Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde sosyal hayattan, inancımızdan, milli ve manevi değerlerimize kadar birçok etmeni bulabileceğimizi söyleyen Artan, “Mehmet Akif, ayakları yere sağlam basan, İslami ilim, bilgi ve kültüre sahip, öğrendiklerini hayata geçiren bir kişidir” dedi. 

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazdığı süreçte yaşadıklarında değinen Artan, İstiklal Marşımızın her dizesinde ayrı bir anlam ve maneviyat yüklü olduğuna işaret etti. 

Programın sonunda Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri; Adil Akkoyunlu, Bahri Çavuşoğlu, Nilüfer Zontul Aktaş ve Enver Kalaycıoğlu Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yazmış oldukları şiirleri seslendirip, düşüncelerini aktardılar. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler