Pütürge’de 100 Konut Daha Hak Sahiplerine Verildi

TOKİ tarafından Pütürge ilçesinde yaptırılan konutların hak sahibi vatandaşlara teslimi, Vali Baruş’un katılımıyla noter huzurunda yapılan kura ile gerçekleştirildi.

TOKİ tarafından Pütürge ilçesinde yaptırılan konutların hak sahibi vatandaşlara teslimi, Vali Baruş’un katılımıyla noter huzurunda yapılan kura ile gerçekleştirildi.

Pütürge İlçesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Vali Aydın Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, İlçe Belediye Başkanı Mikail Sülük ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

İlçe Belediye Başkanı ve Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’nın ardından vatandaşlara seslenen Vali Baruş; “Her konut, her yapı tamamlandığında bizim yüzümüz gülüyor. Sizlerin de yüzünüzün gülmesi bizleri memnun ediyor. Kötü bir afet yaşadık. Can kaybımız olmadı ama tedbirli olmamız gerekiyor ki bundan sonraki afetlerde can kaybı yaşamayalım. Bu nedenle sağlam yapılar içerisinde vatandaşlarımızı iskan etmemiz gerekiyor. Riskli yapılarda yaşayanların sıkıntı yaşamamaları için elimizden geleni de yapmaya gayreti ediyoruz. 

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AFAD, Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve Toki mümkün olduğunca bu konutları inşa etmeye çalıştı. Sizlerin de bildiği gibi Pütürge’nin doğa koşulları konut yapımına çok elverişli değil. Özellikle kırsal alanda zorlandık. İlçe merkezimizdeki konutları süratle tamamladık ve kırsalda konut yapımına elverişli arazileri olmayanların ilçe merkezinde konut hakkı alma hakkını sağladık. Taşbaşı Mahallesinde 208 konut, Tepehan’da 98 konut bitirildi. Ağalar ve Hatip Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda da 213 konut yapılması planlanıyor. 

Kırsal alanda yer seçimi yapılan 606 hak sahibimiz var. 77 vatandaşımız konut talep etmemiş. Çok katlı konut talep eden 77 vatandaşımız var. Kura kapsamında değerlendirilen 59 vatandaşımız var. Yapımı uygun olmayan 61 konutumuz var, yol ve ulaşımın mümkün olmadığı. Bu vatandaşlarla ilgili AFAD Başkanlığı tarafından ayrı bir çalışma var. Büyükşehir belediyemizin yol açma çalışmalarıyla birlikte bir kısım köylerin yollarının açılmasıyla bir kısım hak sahiplerinin evleri yapılabilecek. Son iki ayda 11 konut bu şekilde yapılabildi. Yapımına başlanan 450 kırsal konutumu var, 204’ü tamamlandı diğerlerinin yapımı devam ediyor. Elimizden geldiğince bu hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu sağlam yapılarda sıcak yuvalarınızda huzurla, deprem endişesi gütmeden yaşarsınız. Allah hayırlı etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

Noter huzurunda gerçekleştirilen Kura ile 100 hak sahibinin konutları belirlendi. Tepehan’da 5 konut, Taşbaşı’nda 16 konut ve ahırı ile birlikte, Pazarcık’ta 61 konut ve ahırı ile birlikte, Balpınarı’nda 11 konut ve ahırı, merkezde de 7 çok katlı konutun kurası çekildi. Toplamda 12 müstakil konut, 88 de ahırlı konut hak sahiplerine teslim edilecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler