Sadıkoğlu: “Türkiye Birinciliği Alacaklarına İnanıyoruz”

TEKNOFEST finalinde Malatya’dan 3 projenin yarışacak olmasının gurur verici olduğunu söyleyen Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Odamızın proje okulu Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin de aralarında yer aldığı 3 okulumuzun öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini gönülden kutluyor, başarılar diliyorum. Türkiye birinciliği alacaklarına inanıyoruz” dedi.

30 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST finallerinde Malatya’dan 3 proje yarışacak.

 

Malatya Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Temalı Robot', Hacı Hüseyin Kölük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Çevre ve Teknolojileri' ve Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Turizm Teknolojileri' projeleri Türkiye birinciliği için yarışacak.

 

Malatya TSO’nun proje okulu olan Malatya Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Temalı Robot' projesinin finale kalmış olmasının gurur verici olduğu ifade eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda olarak en önemsedikleri konuların başında Mesleki Eğitimin geldiğini söyledi.

 

“MESLEKİ EĞİTİME VERDİĞİMİZ ÖNEMİ KATLAYARAK SÜRDÜRECEĞİZ”

 

2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan “81 İl 81 Okul” protokolü kapsamında Malatya TSO’nun proje okulu olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere ildeki tüm meslek liselerine özel bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Başkan Sadıkoğlu, “TOBB Proje Okulumuz olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin daha kaliteli eğitim verebilmesi adına fiziki imkânlarının gelişmesine katkı sunarken her türlü projelerine destek veriyoruz. Proje okulumuz geçtiğimiz yıl 'Akıllı Eczane Sistemi' projesiyle TEKNOFEST’te Türkiye birincisi oldu. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında da 'Braille Eğitim Cihazı' projesiyle Türkiye ikincisi oldular. Bu yıl da Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST finalinde yarışacak olmaları gurur verici. Finalde yarışacak 3 okulumuzun öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini gönülden kutluyor, başarılar diliyorum. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mesleki Eğitime verdiğimiz önemi ve desteği katlayarak sürdüreceğiz. Malatya’mızdaki Mesleki Eğitimin ülkemize rol model olması için atılacak tüm adımlarda Malatya TSO olarak katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler