Vali Aydın Baruş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Katıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, STK temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, STK temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, öğretmenlerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunup, konuşmalar yapıldı.

Vali Aydın Baruş programda yaptığı konuşmada, “ Biraz önce yemin ederek kutsal bir mesleğin başlangıcını yapan ve ömürleri boyunca bu memlekete ışık yayacak olan, ruhlarındaki aydınlıkla çocuklarımıza yol gösterecek olan değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, mesleklerinin hayırlı olmasını diliyorum.  

 

Öğretmenlik gerçekten mukaddes bir meslektir. Öğretmen kadar hayatımızda iz bırakan ailemiz dışında kimseyi göremeyiz. Uygarlıkların yaşaması için ve dünya üzerindeki varlığını devam ettirebilmesi için insanoğlu ana faktördür. Çünkü insan olmadan dünya üzerinde bir değeri ifade etmek bir ölçü belirleyebilmek mümkün değildir. Bugünün dünyasında da artık milletlerin diğer milletler önündeki yerini belirleyen, ülkelerin kalkınmışlık düzeyini belirleyen o ülkelerin ve milletlerin ne kadar nitelikli insan yetiştirdiğidir ve geleceğe yönelik ne kadar fazla ümit bağladığıdır. İşte eğitim bu medeniyetleri yaşatan, kuran, insanı inşa etme süreci olması münasebetiyle belki insanlık tarihinde medeniyetler tarihinde ve günümüz dünyasında en fazla önem vermemiz gereken temel unsurdur. 

Bugün büyük Türkiye'nin gelecekte dünyaya hak ve adalet dağıtacak büyük bir memleketin hayalini kuruyorsak ancak bunu eğitime önem vermekle, öğretmenlerimize önem vermekle başarabiliriz. Bunun çok iyi farkında olmamız lazım. Biz öğretmenlerimize ne kadar büyük değer verirsek, eğitim süreçlerinde bunlara ne kadar fazla yardımcı olursak gelecek bizim için daha aydınlık, daha umut verici olacaktır. 

Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizler bu ülkenin geleceğini inşa eden mimarlarsınız, ruh mimarlarısınız. Onun için gelecekte bu ülkenin kaderine yön verecek ülkemizi dünya milletleri arasında gururla yaşatacak ve o ülkede yaşayanların gerçekten büyük bir mutluluk ve huzur içerisinde yaşamasını temin edecek büyük insanları sizler yetiştireceksiniz. Onun için mesleğinize çok çok önem vermeniz lazım. Bu mesleği yürekten sevmeniz lazım. Öğretmenlik yürek ister, onu yürekten yapmadığınız zaman verim alamazsınız. Öğretmenlik aynı zamanda sabır ister, sabırlı olmanız gerekir. Çünkü çalıştığımız nesne insandır. İnsan her yönüyle işlenmesi gereken ve aileden toplum içerisine adım attığında şekil verilmesi gereken temel bir ögedir. Bu unsuru sizler sanatkâr ruhlarımızla, sanatkârlık özelliğinizle işleyerek topluma birer mücevher olarak hediye edeceksiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Sizin eserleriniz ebetteki somut olarak görünmeyecektir ama büyük bir milletin ortaya çıkışında büyük bir milletin dünya milletleri arasında yer almasında sizler etkili olacaksınız. 

Değerli öğretmen arkadaşlarım, öğretmenlik aynı zamanda umut vermektir. Mesleğini icra ederken, yuvanız olan okullara giderken ki bu ifade gerçekten çok anlamlıdır. Öğretmen için okul iş yeri değildir, bir yuvadır, ailedir. O ailenin içerisindeki fertler sizin çocuklarınız, kardeşimizdir. Onlara gösterdiğiniz merhamet, şefkat onlara gösterdiğiniz geleceğe umut onların hayallerini kurmalarını ve hayallerini gerçekleştirmelerini temin edecektir.  Onun için sabırdan, metanetten ayrılmamak gerekir. 

Bu vesileyle ben öğretmenlik mesleğini icra ederken ve bu kutsal dava uğrunda hayatını tehlikeye atarak ülkemizin dört bir tarafında gözü korkmadan çalışabilen tüm öğretmenlerimizi buradan tebrik ediyorum. Bu mesleği icra ederken hayatını hain terör saldırısında kaybeden Aybüke Yalçın öğretmenimize Necmettin Yılmaz öğretmenimize ve nice şehitlerimize yüce Rabbimden sonsuz rahmet diliyorum. Bugün yemin ederek göreve başlayan ve yeni atanan öğretmenlerimize mesleklerinde ömür boyu başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bugün emekli olması münasebetiyle şeref belgesi takdim edeceğimiz ve ellerinden öptüğümüz değerli büyüklerimize, değerli öğretmenlerimize de hem Malatya eğitimi için hem Türkiye'nin gelişmesi için Türkiye'ye gerçekten faydalı olabilecek ve tüm benliklerini bu ülke uğruna feda edebilecek büyük insanlar yetiştirdikleri için tek tek teşekkür ediyorum. Buradan sizleri en derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum ve öğretmenler günümüzün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program aday öğretmenler için yemin töreninin yapılması, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ve “Hasan Ali Yücel Öykü” yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler