Vali Baruş Açıkladı: Kararlara Uymayanlara Para Cezası Verilecek

Malatya Valisi Aydın Baruş, İl Hıfzıssıhha Kurulu 21.03.2020 Cumartesi günü  başkanlığında valilik toplantı salonunda toplandığını ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağladığını belirterek alınan kararları şöyle açıkladı:

"Çin’in Vuhan kentinde başlayan Coronavirüs (Kovid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm Dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.

Bu kapsamda;

1-Askere alma sürecinde, askere gidecek olan vatandaşlarımız için toplu olarak askere uğurlama törenleri düzenlendiği, bu durumun ise salgın riskini artıracağı değerlendirildiğinden bu tür faaliyetlerinin durdurulmasına,

2-Vatandaşlarımızın bir arada bulunmaları ve/veya yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle anılan virüsün yayılımını artırarak vatandaşlarımız açısından riskli olabilecek; berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. işyerlerin faaliyetlerinin 21.03.2020 Cumartesi 18:00 saati itibariyle geçici süreliğine durdurulmasına, Kararlara uymayanlar hakkında ise 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesininuygulanmasına, Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir." 

PARA CEZASI VERİLECEK

Valilik açıklamasına belirtilen kararlara uymayanlara uygulanacak UMUMİ HIFZISSIHHA KANUNU Madde 282. Maddesine göre "Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir" deniliyor.

KabahatlerKanunu MADDE 32.'ye göre de "Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir." hükmü yer alıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler