Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Sahasında Yetişen 21 Ton Arpa 239 Aileye Ücretsiz Teslim Edildi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal kalkınmayı desteklemek adına başlattığımız hizmet atağımız kapsamında; Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında hasadı yapılan 21 ton arpayı 22 kg’lık çuvallarda 239 ailemize teslim ederek, tarım arazilerimizin hareketlenmesine yönelik desteklerimize bir yenisini daha ekledik.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal kalkınmayı desteklemek adına başlattığımız hizmet atağımız kapsamında; Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında hasadı yapılan 21 ton arpayı 22 kg’lık çuvallarda 239 ailemize teslim ederek, tarım arazilerimizin hareketlenmesine yönelik desteklerimize bir yenisini daha ekledik.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan çalışma neticesinde, Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde üretim yapan 239 çiftçiye, 22 kg’lık çuvallarda 21 ton ücretsiz arpa teslim edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ile birlikte Duruldu Mahallesini ziyaret ederek, hazırlanan arpa çuvallarını çiftçilere teslim etti.

Çiftçilere yönelik yapılan arpa yardımında dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan Duruldu Mahalle Muhtarı Uğur Can, “ Belediye Başkanımızı ve değerli misafirlerimizi mahallemizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Belediyemiz mahallemize güzel hizmetler yapıyor, Başkanımızın hizmetlerinden memnunuz. Arpa yardımından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülke genelinde başlatılan tarımsal seferberliğe imkanları ölçüsünde destek olmaya devam ettiklerini söyledi.

Yeşilyurt’taki atıl vaziyetteki tarımsal alanların hareketlenmesi ve çiftçilere yönelik desteklerine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından ihtiyaç sahibi çiftçilerimizin desteklenmesi noktasında çok güzel bir çalışma başlatıldı. Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda  hasadı yapılan 21 ton arpayı 22 kg’lık çuvallarda 239 ailemize teslim ederek çiftçilerimize yönelik desteklerimize bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. Arpalarımız ilaçsız olduğundan hayvan yemi olarak da değerlendirilebilecektir. Bilindiği üzere yine Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda  yetişen bakliyatlarımızı paketler haline getirip Emanet Çarşımız üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak sosyal belediyecilik hizmetlerine örnek gösterilecek bir projeyi gerçeğe dönüştürmüştük. Bu kez de hazırlanan arpa çuvallarını ihtiyaç sahibi çiftçilerimize teslim ederek hem üretimin teşvik edilmesi noktasında ki çalışmalara güzel bir katkı sunduk hem de sosyal belediyecilikteki farkımızı ön plana çıkarmış olduk. Tarımsal yatırımlarda en büyük paydaşımız olan İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Yeşilyurt Ziraat Odamız ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığımızla işbirliği halinde yürüttüğümüz bu tür çalışmalarla Yeşilyurt’u tarım kenti yapma hedeflerimize doğru güçlü ve sağlam adımlar atıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çınar, Yeşilyurt’un tarımsal potansiyelini güçlendirecek projeleri teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini hatırlatırken, şunları söyledi; “ Kırsal kalkınmayı desteklemek, üretimi artırmak ve üreticiyi teşvik etmek adına 2019 yılından bugüne kadar tarımsal hizmetlere çok büyük önem verdik. Fidan, fide, suluk ve tohum dağıtımlarımızın yanı sıra teknik ve bilimsel desteklerimizle çiftçilerimizin daha fazla üretim yapmaları için her türlü desteği veriyoruz. Çuvallar haline getirdiğimiz arpalarımızı da çiftçilerimize ulaştırarak tarımsal desteklerimizin boyutunu geliştirmiş oluyoruz.Tüm çiftçilerimize hâyırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Tarımın desteklenmesi noktasındaki yatırımlarından dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ise, “ Geçmişte sadece alt ve üst yapı yatırımları, yol yenileme, kaldırım düzenleme, temizlik ve çöp toplama işlerini kapsayan kent belediyeciliği yapan yerel yönetimlerin hizmet anlayışı son yıllarda ciddi bir değişikliğe uğradı. Malatya, büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmasından sonra kırsal bölgelerdeki tarımla ilgili hizmetler ön plana çıkmaya başladı. Yerel yönetimlerimiz tarımla ilgili bir vizyon belirleyerek bu yöndeki katkılarını artırıyorlar. Tarımla ilgili hizmetlere çok büyük öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediyemiz ise kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın doğdukları yerde hayatlarını idame ettirmeleri ve ihtiyaçlarını gidermeleri için güzel projeler yapıp, desteklerde bulunuyor. Sebze ve meyve fidesi dağıtımından suluk ve tohum desteklerine kadar çiftçilerimizin daha fazla üretim yapmaları için destekte bulunmuştu. Arpa dağıtımıyla da bu desteklerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Başkanımıza ve ekiplerine tarıma verdikleri önemden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinden dolayı hayat koşulları ciddi seviyede değişikliğe uğrarken tarımsal alanlardaki yatırımlar ve ar-ge projeleri bu kapsamda büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan arpa çuvalları Duruldu mahallesindeki çiftçilere teslim edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler