Yeşilyurt Belediyesi’nde En Düşük Personel Maaşı 8 Bin 323 TL Oldu

Yeşilyurt Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş-Sendikası Malatya Şube Başkanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından 2022-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre işçi maaşlarında 100’de 100’ün üzerinde bir artış sağlanırken, Yeşilyurt Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 8 bin 323 TL. oldu.

Yeşilyurt Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş-Sendikası Malatya Şube Başkanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından 2022-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre işçi maaşlarında 100’de 100’ün üzerinde bir artış sağlanırken, Yeşilyurt Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 8 bin 323 TL. oldu.

Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan sürekli işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri arasında imzalandı.

Yeşilyurt Belediyesinde çalışan 800’ün üzerindeki KHK’lı personeli ilgilendiren üç yıllık Toplu İş Sözleşmesini başarıyla yerine getirdiklerini söyleyen Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “ Toplu İş Sözleşmesine yönelik görüşmelerin başladığı ilk günden beri desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Başkanımızın görüşmeler sırasında ‘ biz işçimizin alın teri kurumadan hakkını veren bir ekibiz, hiç kimsenin hakkı asla yerde kalmayacak, toplu iş sözleşmesi en güzel şekilde yapılacak’ diye talimat verdi. Yapılan görüşmelerin ardından çok güzel bir sözleşme yaptık. Yeşilyurt Belediyemiz hem hizmet anlamında hem de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında işçilerimizin hak ve hukuklarının korunması anlamında en üst seviyede başarı sağladı. Yeşilyurt Belediyesi merkez ilçe belediyesi olarak  ülke genelinde en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini imzalayan yerel yönetim oldu. Bu bizim için çok önemliydi, il statüsünde olan birçok şehir, Yeşilyurt Belediyesinin verdiği toplu iş sözleşmeyi yapamadı.  Bunu hep birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Sayın Belediye Başkanımız 800’ün üzerinde ki işçimizin tüm haklarını, enflasyonun daha üzerinde vererek hatta sosyal haklarıyla birlikte 100’de 100’ü aşan toplu iş sözleşmesi zammıyla bizi, arkadaşlarımızı, eşlerini ve çocuklarının yüzünü güldürdü. Sözleşmemiz belediyemize, tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hâyırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi ile yapılan Toplu İş Sözleşmesinin hâyırlara vesile olmasını temenni eden Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, “ Türkiye’de ki merkez ilçe belediyeleri arasında projeleri ve yatırımlarıyla öne çıkan Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerini her zaman takdirle karşılıyoruz. Toplu iş sözleşmesindeki bu güzel neticede, Yeşilyurt Belediyemizin ve Sayın Başkanımızın hizmetlerini daha ileri bir seviyeye çıkartacaktır. Hak-İş ve Hizmet-İş Sendika olarak ta belediye başkanlarımızı ve çalışanlarımızı sıkıntıya sokmadan, işçimizi de mağdur etmeden toplu iş sözleşmesi yapmak temel hedefimizdir. Yeşilyurt Belediyesi ile çok güzel bir sözleşme yaptık.Hâyırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, yaptıkları sözleşmeyle birlikte Yeşilyurt Belediyesinde çalışan tüm personellerin hakkını ve hukukunu bir kez daha çok güçlü bir şekilde koruduklarını söyledi.

Emeğin ve emekçinin her zaman yanında yer aldıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Malatya ve Yeşilyurt’a en güzel hizmetleri kavuşturmak adına Yeşilyurt Belediyesinde aynı mesaiyi paylaştığımız çok kıymetli işçi kardeşlerimizi ilgilendiren ve üç yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini bize yakışan bir şekilde başarıyla sonuçlandırdık. Bizler tüm çalışanlarımızın haklarını ve hukuklarını her zaman koruduk, imzaladığımız bu yeni sözleşmeyle birlikte de bu net tavrımızı bir kez daha ortaya koymuş olduk. Milletimize hizmet yolunda en kıymetli yol arkadaşlarımız olan, hizmetlerimizin ve projelerimizin gerçeğe dönüşmesinde çok büyük çaba sarf eden, alın teri döken, emek sarf eden tüm çalışanlarımızın gayretini bizler her zaman takdirle karşılıyoruz. Çalışanlarımızın büyük emekleriyle Yeşilyurt’u her alanda kalkındırıp, büyütüyoruz. Verilen görevleri başarıyla yerine getiren, gece gündüz demeden hemşehrilerimizin hizmetinde olan bütün personellerimizle gurur duyuyorum. Çalışanlarımızın büyük emekleri neticesinde birbirinden değerli eserleri Yeşilyurt’umuza kazandırıp, hayata geçen projelerimizi ise Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız başarı plaketinin yanı sıra diğer ödüllerle taçlandırarak, ülke genelindeki yerel yönetimler arasında öne çıkan ve ilkleri başaran bir hüviyete sahip olduk. Toplu iş sözleşmesiyle de çalışanlarımızın alın terlerinin karşılığını en iyi şekilde vermeye çalıştık. Emeğin ve emekçinin yanında yer almaya, çalışanlarımızın haklarını korumaya bu şekilde devam etmiş olduk. Hazırladığımız sözleşmeyi sendikayla paylaştık ardından yapılan görüşmeler neticesinde; en üst limitten bir anlaşma yaparak, bu alanda da örneklik teşkil eden bir sözleşme imzaladık.2022-2024 yıllarını kapsayan sözleşmeye göre belediyemizde en düşük işçi maaşı 8 bin 323 TL. olmuştur. Sosyal haklar noktasında önemli düzenlemeler yapılarak çalışanlarımızın sıkıntı yaşamasına izin vermedik. Yeşilyurt için yapacak daha çok işimiz var, çok projemiz var. Bundan sonraki süreçte de alın teri döken çalışma arkadaşlarımızla aynı azimle ilçemiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarımızın her türlü haklarını korumak için belediyemizin bütün imkânlarını seferber ediyoruz. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar bunların karşılığını veriyorlar, biz hepsinden razıyız, Allah hepsinden razı olsun. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanlığımıza, YEPAŞ Genel Müdürümüze, Şube Başkanlığımıza, Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hâyırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler